Lai informētu bērnus un viņu vecākus par stopēšanas bīstamību, rīko kampaņu "Stopēt bīstami", portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā. Kampaņas laikā apzinās skolēnu stopēšanas iemeslus un pieredzi.
Kampaņas laikā skolēnus aicinās aizpildīt anketas, lai noskaidrotu kādi ir bērnu stopēšanas paradumi un pieredze. Skolēniem tiks izdalīti arī informatīvie materiāli, kuros apkopoti praktiski padomi, kā šo nedrošo pārvietošanās veidu padarīt iespējami drošāku, tāpat arī skolēni saņems uzlīmes, uz kurām ir kontaktinformācija, kur zvanīt, ja nepieciešama palīdzība.

Skolās, vilcienos un pašvaldību iestādēs izvietos plakātus bērniem un vecākiem par stopēšanas bīstamību. Plānotas arī informējošas radioreklāma.

Kampaņa tiek rīkota sadarbībā ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju (VBTAI) VP un Bezvēsts pazudušo bērnu meklēšanas biedrību (BPBMB). Kampaņas ''Stopēt bīstami" norises laikā – septembrī, oktobrī un novembrī – gan bērni, gan viņu vecāki tiks informēti par stopēšanas riskiem un bīstamību, kā arī citiem apdraudējumiem ārpus mājām, īpašu akcentu liekot uz praktiskiem padomiem, kā sevi pasargāt.

Vairāk par konkursu, kā arī kampaņas norisi un informatīvajiem materiāliem variet lasīt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Valsts policijas un Bezvēsts pazudušo bērnu meklēšanas biedrības – mājas lapās: www.bti.gov.lv, www.sargi-sevi.lv; www.pazudis.lv

Kampaņas organizatori norāda, ka turpinās skolēnu karikatūru konkurss ''Stopēt bīstami, kas tiek organizēts sadarbībā ar humora un satīra žurnālu ''Dadzis''. Skolēni savus darbus var sūtīt līdz 5.novembrim uz ''Dadža redakciju'', adrese: Rīga, Graudu ielā 68–A310, LV-1058 vai uz e-pastu: redakcija@dadzis.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!