Foto: Reuters/Scanpix
Sestdien visā pasaulē atzīmē Zemes stundu, kuras laikā Pasaules Dabas Fonds (WWF) aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju no pulksten 20.30 līdz 21.30 izslēgt gaismu, tādējādi simboliski paužot savu atbalstu planētai Zeme, informēja WWF.

Pievienošanās šai pasaulē lielākajai vides akcijai uzsver apņemšanos arī ikdienā dzīvot videi draudzīgākā veidā.

Kā skaidro WWF, akcijas mērķis nav ietaupīt elektrību un tas šādā pasākumā nemaz neesot iespējams. ''Gaismas izslēgšana ir tik pat simboliska kā svecīšu aizdedzināšana Lāčplēša dienā. Skaidrs, ka svecītes iedegšanai nav praktiskas jēgas – tāpēc nepalielināsies aizsardzības budžets vai profesionālās armijas skaitliskais sastāvs. Tomēr tas liek mums domāt par to, kāpēc mums vispār ir sava valsts un ko darīt, lai tā turpinātos. Līdzīgi arī Zemes stundā. Nav nozīmes izslēgto elektroierīču skaitam, svarīga ir cilvēku apzināta nepieciešamība dzīvot videi draudzīgi,'' skaidro WWF pārstāve Sarmīte Kolāte.

Šogad temats, kam īpašu uzmanību pievērš Zemes stunda, ir dabas daudzveidībai un centieni meklēt risinājumus – ko un kā darīt situācijā, kad dabas daudzveidība visā pasaulē jau vairākas desmitgades dramatiski samazinās.

''Mēs esam pārliecināti, ka tad, kad gan individuālā, gan sabiedrības līmenī ļaudis sapratīs, cik ļoti mēs nevaram iztikt bez citām sugām, tad arī veidojot valsts attīstības programmas, nozaru attīstības plānus, primāri tiks apsvērts tas, kāda būs konkrēto darbību ietekme uz dabu,'' WWF pārliecību izklāsta Kolāte.

WWF Zemes stundas laikā arī aicina sociālajos tīklos dalīties ar kāda sev svarīga dabas objekta fotoattēlu, pievienojot mirkļbirku #zemesstunda. Tāpat ikviens aicināts uz Zemes stundai veltītajiem pasākumiem visā Latvijā, vai arī noorganizēt to pats, reģistrējot pasākumu Zemes stundai veltītajā vietnē www.earthhour.org . Vietnē arī ir iespējams iepazīties, kur Latvijā un visā pasaulē jau ieplānotas dažādas Zemes stundas aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!