Foto: F64
Līdz šim Saeimā ir notikuši balsojumi par septiņām portālā "ManaBalss.lv" publicētām iedzīvotāju iniciatīvām, informēja "ManaBalss.lv" komanda.

Trīs darbības gados portālu "ManaBalss.lv" ir skatījuši vairāk nekā 800 000 cilvēku, parakstoties par kādu no 68 publicētajām iniciatīvām. 12 iniciatīvas savākušas vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju parakstu, septiņas ir saņēmušas Saeimas lēmumu, trīs ir lēmuma virzīšanas procesā, savukārt četras Saeimā tiks iesniegtas tuvākajā laikā.

"ManaBalss.lv" vadītāja Madara Peipiņa norādīja, ka portāla statistika apliecina - Latvijas iedzīvotāji ir gatavi iesaistīties sabiedrībā notiekošajos procesos, ja tiek nodrošināts ērts un vienkārši izmantojams veids, kā to izdarīt.

Līdz šim Saeimas lēmums saņemts iniciatīvās "Pasargāsim mūsu bērnus no "legālām" narkotikām!", "Par vienādu braukšanas maksu nerīdziniekiem", "Fotoradari 15+", "Stop ACTA", "Saglabāt latu kā Latvijas valūtu", "Atveram ofšorus" un "Atveram Saeimu!".

Pašlaik Saeimā ir iesniegtas trīs iniciatīvas un virzīšanas procesā atrodas iniciatīva "Par dzīvi bez C hepatīta!", "Atbildība par Saeimas deputāta zvēresta laušanu", "Noteikt pazemināto PVN likmi pārtikai".

Portāls "ManaBalss.lv" ir sabiedrības iniciatīvu platforma, kurā ikviens Latvijas pilsonis var ievietot savu iniciatīvu un vākt parakstus tās nogādāšanai Saeimā. Portāls dibināts 2011.gadā, un tā uzturēšanu un administrēšanu veic nodibinājums "Sabiedrības līdzdalības fonds".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!