Vižņu un Daugavā stāvošā ledus dēļ Norupītē pie ietekas Ogrē ceturtdien reģistrēts upes līmeņa kritiskais līmenis un, ja ūdens pacelsies vēl par 1,20 metriem, applūdīs vairākas tuvumā esošās mājas.
Upes līmenis pēdējās diennakts laikā ir pacēlies par diviem metriem, taču šobrīd kāpums ir apstājies, BNS ceturtdien sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ogres nodaļas priekšnieka vietnieks Valdis Jaunozoliņš.

Plūdu briesmas radušās, trešdien Ogres upē sākot iet ledum.

Valsts hidrometeoroloģijas pārvalde informēja, ka bīstamākās ūdens līmeņa svārstības šobrīd vērojamas Ogres upē augšpus Ogres pilsētas.

Pārējās Latvijas upēs, lai arī daļā no tām notiek ledus iešana, bīstamas ūdens līmeņa svārstības nav novērotas.

Plūdiem gatavojas arī Daugavpils rajonā - rajona padomes deputāti ceturtdien apstiprināja preventīvo pasākumu plānu pavasara plūdu gadījumam.

Paredzēts, ka līdz 1.martam tiks apzinātas visas plūdu apdraudētās teritorijas, iedzīvotāji un mājlopi, bet līdz 10. martam speciālistiem jāizstrādā iedzīvotāju un mājlopu evakuācijas plāns.

Gatavojoties plūdiem, Daugavpils rajonā izveidos arī piecas sešas glābšanas komandas, kas būs apgādātas ar nepieciešamo inventāru. Plūdu gadījumā paredzēts organizēt arī pagastu amatpersonu diennakts dežūras. Kopējam Daugavpils rajona pasākumu plānam plūdu gadījumā jābūt gatavam līdz 20.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!