Valdība otrdien apstiprināja noteikumus par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sniegto maksas pakalpojumu cenrādi. Pakalpojumu izcenojumi nav būtiski mainījušies un ir aprēķināti, ņemot vērā materiālu izmaksas, informēja Finanšu ministrijā (FM).
Atjaunotajā cenrādī ir ietverta arī maksa par stingrās uzskaites dokumenta preču pavadzīmes-rēķina veidlapām (pavadzīmēm). Pavadzīmes no 2006.gada 1.janvāra obligāti jānoformē darījumos ar akcīzes precēm (alkoholiskajiem dzērieniem, tabakas izstrādājumiem, naftas produktiem), medikamentiem un kokmateriāliem.

Darījumos ar pārējām precēm nodokļu maksātāji brīvprātīgi var noformēt stingrās uzskaites preču pavadzīmes-rēķinus līdz 2006.gada beigām. Līdz ar to šie nodokļu maksātāji stingrās uzskaites preču pavadzīmes-rēķina veidlapas varēs iegādāties visu 2006.gadu un noformēt darījumiem līdz 2006.gada beigām.

Veidlapas "Preču pavadzīme-rēķins" maksās no 8,74 santīmiem līdz 18,93 santīmiem atkarībā no to veida.

Preferenciālo preču izcelsmes sertifikāts EUR.1 maksās desmit santīmus, muitas kravu plombas - 1,5 latus, numurētas “A” veida stingrās uzskaites plombas - 5,2 santīmus, numurētās “B” veida stingrās uzskaites plombas - 5,2 santīmus, bet muitas kravu nodrošinājuma plombējošās drošības uzlīmes - 40 santīmus, informēja FM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!