Rīgas domes rīkotajā apspriedē par piemērotākajām vietām jaunas pilsētas koncertzāles būvniecībai pilsētas plānotāji un mūziķi trešdien minēja laukumu Maskavas ielā pie pašreizējā krāmu tirgus un Uzvaras parka nomali.
Rīgas domes Attīstības departamenta vadītājs Vilnis Štrams stāstīja, ka gan pilsētas plānotājiem, gan arī nupat notikušā starptautiskā plenēra dalībniekiem liekas, ka laukums Maskavas ielā pie krāmu tirgus un spīķeriem ir piemērotākais, jo ap to ir labi organizēta sabiedriskā transporta plūsma un ir iespējas piebraukt ar privātajām automašīnām.

Attīstības departamentam ir ideja ar sabiedrisko būvju un transporta mezglu palīdzību savienot abpus dzelzceļa uzbēruma esošās pilsētas daļas.

Kā otru perspektīvāko vietu halles celšanai Štrams minēja Aleksandra Grīna bulvāri līdzās Uzvaras parkam, kur nākotnē varētu veidot kultūras centru. Uzvaras parku kā piemērotāko vietu aizstāvēja arī klātesošie komponists Raimonds Paula, dziedātāja Mirdza Zīvere, diriģents Normunds Šnē.

Šnē arī sacīja, ka būtu interesanti zāli celt Daugavas krastā. Štrams norādīja, ka tas varētu būt laukums līdzās topošajam "Saules akmenim" vai AB dambis. Izstāžu kompānijas BT1 vadītājs Viesturs Tīle sacīja, ka koncertzāle, visticamāk, izdosies uzcelt tikai četru līdz piecu gadu laikā, taču arī līdz tam Rīgā jāorganizē koncerti un šovi. Viņš ierosināja Rīgas domei palīdzēt iegādāties izbīdāmās tribīnes novietošanai Ķīpsalas hallē, kur arī pašlaik visbiežāk notiek dažādu ārvalstu mūziķu uzstāšanās.

Rīgas domes Kultūras komitejas vadītājs Dainis Īvāns to vērtēja kā apspriešanas vērtu priekšlikumu. Savukārt komponists Pauls sacīja, ka pašlaik "svarīgākais ir neapstāties", un atgādināja, ka jau 80.gadu beigās tapa koncertzāles projekts, taču to neizdevās realizēt.

Visi mūziķi un koncertu organizētāji piekrita, ka nevar arī izlīdzēties ar koncertu rīkošanu topošajā multihallē, jo tā ir paredzēta sporta sacensībām un akustika zālē nebūt piemērota. "Tikpat labi zaļā pļavā var simfonisko orķestri izdzīt," sacīja Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!