Foto: DELFI
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šogad izmaksājis valsts finansējumu deviņām no desmit partijām, kas pērnruden Saeimas vēlēšanās pārvarēja 2% slieksni. Bez valsts naudas palikusi Tatjanas Ždanokas vadītā Latvijas Krievu savienība (LKS), kas pret KNAB iesniegusi prasījumu Administratīvajā rajona tiesā.

Ždanokas spēku nedienas ir neapskaužamas: partijai pienākas finansējums, jo tā parlamenta vēlēšanās saņēma nepieciešamo balsu skaitu, bet, lai naudas atbalstu saņemtu, nepieciešams bankas konts Latvijā reģistrētā finanšu iestādē. Bankas kontu partijai nedod, tādējādi KNAB nav sācis partijai it kā pienākošos 19 179,94 eiro izmaksu.

LKS līdzpriekšsēdētājs Eiroparlamenta deputāts Miroslavs Mitrofanovs par notiekošo ir skarbs, viņš portālam "Delfi" sacīja: "Nošaut mūs nedrīkst, jo "tie mīkstie eiropieši nesapratīs". Bet ir kaut kas jādara, lai nomierinātu sabiedrības sašutumu par faktu, ka Latvijā pastāv vietējās krievu kopienas partija. Šausmas! Bet ko var darīt? Kaitēt sīkumos. Piemēram, liegt mums saņemt valsts finansējumu. Bet atteikt atklāti arī būtu nesmuki, un arī tie paši "mīkstie rietumnieki nesapratīs". Tika atrasts ģeniāls paņēmiens: liegt privātbankām atvērt LKS kontu. Nav konta Latvijā – nav valsts finansējuma."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!