VAS "Latvenergo" izvēlējies uzvarētājus konkursā "Gaišākais nams", kurā tika vērtētas visskaistāk izgaismotās būves gan Rīgā, gan citur Latvijā, informēja uzņēmuma Ārējo komunikāciju daļas vadītājs Andris Siksnis.
Par visskaistāk izgaismotajiem biroja namiem tika atzīta Latvijas Bankas naudas glabātuve Rīgā, Bezdelīgu ielā 3, un SIA "Vinda" biroja ēka Cēsīs. Savukārt vislabāk izgaismotie dzīvojamie nami atrodas Rīgā, Lāčplēša ielā 35, un Kuldīgā, Dīķu ielā 1.

Par visskaistāk izgaismotajiem kultūras un atpūtas namiem atzīti viesnīca "Gutenbergs" Rīgā un Latvijas 1.rokkafejnīca Liepājā, savukārt svētnamu kategorijā balvas tiks Jaunpiebalgas evaņģēliski luteriskajai baznīcai Cēsu rajonā, kā arī Mārtiņa draudzes un Lutera draudzes dievnamiem Rīgā.

Konkursa uzvarētāji "Gaišāka nama" gala pasākumā 3.decembrī saņems Ls 1000 dāvanu kartes elektropreču iegādei, savukārt pieteicēji - Ls 50 dāvanu kartes elektropreču iegādei.

Šogad konkursu VAS "Latvenergo" rīkoja kopā ar SIA "Latvijas Energoceltnieks" un SIA "Elektrosistēmas".

Konkursam tika iesūtīti 98 pieteikumi, kas vērtēti četrās kategorijās. Uzvarētāji katrā kategorijā noteikti atsevišķi - gan galvaspilsētā, gan citviet Latvijā.

Visvairāk pieteikumu konkursam saņemti biroju namu kategorijā, par ēkām, kas atrodas Rīgā - 28. Daudz pieteikumu bija arī kultūras un atpūtas namu kategorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!