Foto: PantherMedia/Scanpix
Biedrība "Baltijas Vides Forums" un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Telpiskās plānošanas departaments trešdien aicina piedalīties projekta "BaltSeaPlan" noslēguma seminārā "Jaunas pieejas jūras telpas pārvaldībai".

Semināra mērķis ir iepazīstināt ar jūras telpiskās plānošanas starptautisko nozīmīgumu, diskutēt par Baltijas reģionālo pārvaldības pieeju jūras telpas izmantošanā, kā arī iepazīstināt ar labās prakses piemēriem un "BaltSeaPlan" projekta sasniegtajiem rezultātiem Latvijā.

Semināru organizē Baltijas Vides forums sadarbībā ar Pasaules Dabas fonda Vācijas nodaļu un VARAM Telpiskās plānošanas departamentu. Tas būs pirmais starptautisku pasākumu sērijā, kurā "BaltSeaPlan" partneri dalīsies ar projektā gūto pieredzi un aplūkos Baltijas jūras pārvaldības tālākās perspektīvas. Seminārā uzstāsies projekta "BaltSeaPlan" dalībnieki, kā arī pārstāvji no Eiropas Komisijas, HELCOM un citi ārvalstu speciālisti.

Seminārā aicinātas piedalīties visas jūras pārvaldībā iesaistītās puses - atbildīgās valsts institūcijas, piekrastes pašvaldības, nozaru pārstāvji, zinātnieki, nevalstiskās organizācijas un citi interesenti.

Seminārs notiks trešdien Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, Peldu ielā 25, 409. telpā, no 12.00 līdz aptuveni 18.00.

Projektu "BaltSeaPlan" līdzfinansē Eiropas Savienības Baltijas Jūras reģiona programma 2007-2013 un tas tiek īstenots no 2009. – 2012. gada janvārim. Tā mērķis ir veicināt starptautiski saskaņotas jūras telpiskās plānošanas (JTP) pieejas ieviešanu Baltijas jūras reģionā. Latvijā "BaltSeaPlan" projektu pārstāv biedrība "Baltijas Vides Forums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!