Foto: LETA

Pagājušās nedēļas nogalē Rīgā pabeigta ūdensvada izbūve zem Pilsētas kanāla, posmā no Radio ielas līdz Raiņa bulvārim, kur kopumā izbūvēti 50 metri ūdensvada, portālu "Delfi" informēja SIA "Rīgas ūdens" pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Ūdensvada būvdarbi zem Pilsētas kanāla noritēja ar horizontāli vadāmās urbšanas metodi. Tas tika iebūvēts aptuveni divus metrus zem kanāla gultnes, kur būvnieki cauruļvadu guldīja piecu metru dziļumā.

Lai gan pastāvēja bažas, ka darbus varētu apgrūtināt Pilsētas kanāla rievsienu grūti prognozējamais biezums, darbi tika paveikti laikā. Ūdensvads tika vilkts no nogāzes apstādījumos pie tramvaju loka Radio ielā, bet kanālmalas pretējā pusē tas tika pieslēgts pie vada Raiņa bulvāra malā.

Šis posms ietilpst projektā, kura ietvaros tiks pārbūvēts ūdensvads no Marijas ielas un Raiņa bulvāra krustojuma līdz Aspazijas bulvārim ar kopējo garumu 565 metri. Projekta kopējās izmaksas ir 902 850 eiro. Būvdarbus plānots pabeigt nākamā gada rudenī. Ūdensvada trase no Marijas ielas virzīsies pa Raiņa bulvāri, šķērsos Pilsētas kanālu, Radio ielu un pieslēgsies pie esošā ūdensvada Aspazijas bulvārī.

Plānots, ka Raiņa bulvārī ūdensvads tiks izbūvēts ar beztranšejas metodi, jauno ūdensvadu ievelkot jau esošajā, to sagraujot. Ar beztranšejas metodi tiks izbūvēts ūdensvads arī Radio ielā, zem tramvaja sliežu šķērsojuma. Lai varētu izbūvēt šo šķērsojumu, tiks renovēts esošais kanalizācijas vada posms 55 metru garumā. Ūdensvada šķērsojumu ar tramvaja sliedēm Aspazijas bulvārī, kā arī pārējos minētās trases posmos, plānots izbūvēt ar atklātās tranšejas metodi.

Ievērojami apgrūtinājumi satiksmei ūdensvada izbūves darbu laikā netiek prognozēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!