Jau tuvākajā laikā Rīgas dome pieņems noteikumus, kas ierobežos erotiska satura reklāmu, otrdien preses konferencē informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL).
Erotiska satura reklāmas ierobežošanas mērķis ir panākt, lai to uzbāzīgi nereklamētu, piemēram, Vecrīgas garāmgājējiem.

Aksenoks informēja, ka visticamāk domei nāksies lūgt Saeimu grozīt likumu par uzņēmējdarbību, kas dod tiesības pašvaldībai ierobežot erotiska satura pakalpojumu sniegšanu. Aksenoks skaidroja, ka dome pagaidām pati nevar ierobežot erotisko pakalpojumu sniegšanu, piemēram, Vecrīgas teritorijā, jo tā būtu uzņēmējdarbības ierobežošana.

Aksenoks informēja, ka dome saņēmusi vēstuli no Pašvaldību lietu ministra Māra Kučinska (TP), ka dome nav tiesīga ierobežot uzņēmējdarbību. "Mēs aicināsim izdarīt likumā grozījumus, kas pašvaldībai deleģētu tiesības noteikt atsevišķās teritorijās kādus ierobežojumus," sacīja Aksenoks.

Domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja atbalstīja priekšlikumu Rīgā aizliegt erotisko pakalpojumu reklāmas. Komiteja akceptēja grozījumus domes saistošajos noteikumos "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas kārtību Rīgā".

Grozījumi paredz, ka erotiska rakstura pakalpojuma reklāma būs aizliegta ārpus erotiska rakstura pakalpojuma sniegšanas vietām.

Erotiska rakstura pakalpojumu sniegšanas vietās būs atļauts norādīt tikai erotiska rakstura pakalpojuma sniegšanas vietas nosaukumu un erotiska rakstura pakalpojuma sniegšanas organizētāja reģistrētu preču zīmi, nodrošinot, ka telpas iekšienē notiekošās darbības nav redzamas no ēkas ārpuses.

Galīgais lēmums par to būs jāpieņem Rīgas domei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!