Iekšlietu ministrija ierosina valdībai noteikt kārtību, kādā Krievijas militārajiem pensionāriem un viņu ģimenes locekļiem tiks izmaksāts izceļošanas pabalsts, ja viņi izbrauks uz pastāvīgu dzīvi ārpus Latvijas.
Iecerēts, ka jaunie noteikumi attieksies uz tiem izceļotājiem, kuriem ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja Latvijā vai kuri atteikušies no Latvijas nepilsoņa statusa un ieguvuši citas valsts pilsonību.

Izceļošanas pabalstus varēs saņemt tie Krievijas militārie pensionāri, uz kuriem attiecas Latvijas un Krievijas valdību vienošanās, kuri demobilizējušies līdz 1992.gada 28.janvārim un kuri saņem pensiju no Krievijas federālā budžeta līdzekļiem.

Noteikumi attieksies arī uz izceļotāju ģimenes locekļiem.

Izceļošanas pabalsta pieprasīšanai būs jāvēršas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, kas iesniegtos dokumentus izskatīs desmit darbadienu laikā.

Izceļošanas pabalsta apmērs paredzēts 1200 latu, ja izceļos viena persona. Ja izceļos divas personas pabalsts būs 1800 latu, ja trīs personas - 2400 latu, bet ja četras vai vairāk personas - 2700 latu. Pabalsta apmērs būs lielāks tiem izceļotājiem, kuri ir invalīdi.

Iecerēts, ka jaunie noteikumi pēc apstiprināšanas valdībā spēkā stāsies ar nākamo gadu.

Pēc 2004.gada datiem no Latvijas izbrauca un pabalstus izmaksāja četriem Krievijas militārajiem pensionāriem un viņu ģimenes locekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!