Valdība otrdien noteica Ārlietu ministrijas sniegto konsulāro maksas pakalpojumu cenrādi.
Ārlietu ministrijas valsts sekretārs vai viņa pilnvarota amatpersona būs tiesīgas pieņemt lēmumu par atbrīvošanu no maksas par konsulārajiem pakalpojumiem.

Saskaņā ar noteikumiem dokumentu izprasīšana juridisko personu uzdevumā izmaksās desmit latus par dokumentu, bet fizisko personu uzdevumā - piecus latus. Latvijā dzīvojošiem pensionāriem un represētām personām, ja tas nepieciešams viņu personiskajām vajadzībām, dokumentu izprasīšana izmaksās 1,5 latus.

Ar Latvijas pilsoņu un nepilsoņu pasu izsniegšanu saistīto dokumentu pārsūtīšana Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei maksās 30 latus, rakstisku izziņu sagatavošana savas kompetences ietvaros - piecus latus, atgriešanās apliecības noformēšana - desmit latus, atgriešanās apliecības noformēšana bērnam līdz piecpadsmit gadu vecumam - piecus latus, atgriešanās apliecības derīguma termiņa pagarināšana - piecus latus.

Notariālās darbības veikšana ārpus diplomātiskās vai konsulārās pārstāvniecības telpām maksās piecus latus stundā, dokumenta tulkošana - piecus latus par vienu lappusi, dokumentu pārsūtīšana vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņai, atteikšanās no pilsonības gadījumā un citos gadījumos - desmit latus, dokumenta teksta sastādīšana notariālās darbības ietvaros, tajā skaitā pilnvarojuma atsaukšanas noformēšana - piecus latus, bet dokumentu pārsūtīšana uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei - 30 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!