Iedzīvotāji aptaujā par Eiropas cilvēku Latvijā visbiežāk minējuši ārlietu ministri Sandru Kalnieti, Latvijas izlases futbolistu Māri Verpakovski un dzejnieci Māru Zālīti.
Eiropas kustība Latvijā informēja, ka starp pretendentiem aptaujas dalībnieki bieži minējuši žurnālistu Aināru Dimantu, bijušo Eiropas Integrācijas biroja direktoru Edvardu Kušneru un 2001.gada Eiropas cilvēku Latvijā Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. Kā vienu no iespējamajiem balvas ieguvējiem iedzīvotāji minējuši arī populāro jokdari no "Radio SWH" Andri Freidenfeldu jeb Fredi.

Piesakot aptaujā dzejnieci Māru Zālīti, kāda pensionāre no Preiļu rajona minēja, ka "viņas literārie darbi ir latviešu tautas spogulis gan vēsturiski, gan šodienas neatkarīgajā brīvajā Latvijā". Savukārt raksturojot Verpakovski, kāds aptaujas dalībnieks minēja, ka "Latvijas futbolistu lieliskā spēle sajūsmināja miljoniem sporta līdzjutēju Anglijā, Turcijā, visā Eiropā un pat aiz tās robežām, neskaitāmiem cilvēkiem pirmo reizi atrodot Latviju Eiropas kartē".

Akcija, lai noteiktu Eiropas cilvēku Latvijā, notiek jau sesto gadu pēc kārtas, un iedzīvotāji, viņuprāt, piemērotākos balvas saņēmējus var pieteikt līdz 15.decembrim Eiropas kustībā Latvijā.

2002.gadā par Eiropas cilvēku Latvijā kļuva dziedātāja Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja Marija Naumova, 2001.gadā titulu ieguva Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, 2000.gadā - mūziķis Renārs Kaupers un grupa "Prāta vētra", 1999.gadā - politiķis Valdis Birkavs, bet 1998.gadā - zinātnieks un publicists Eiropas Komisijas administrācijas darbinieks Eduards Bruno Deksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!