Foto: LETA

Notiesāšanas gadījumā avāriju izraisījušais bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis arestu varēs izciest jebkurā īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Kā skaidroja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis, dzērumā braukušie var paši izvēlēties, kurā īslaicīgās aizturēšanas vietā sodu izciest.

Rīgā vismodernākā īslaicīgās aizturēšanas vieta atrodas 2007.gadā uzbūvētajā iekšlietu iestāžu kompleksā Čiekurkalnā. Tā atrodas ēkas pēdējā stāvā un aizturēto un policistu vidū ieguvusi apzīmējumu "septītās debesis".

Jau ziņots, ka Ķīlis šonedēļ izraisīja avāriju Rīgā, Āgenskalnā. Ap plkst.1.30 Nometņu ielā automašīna "Mazda 3" ietriecās stāvošā automašīnā "Volkswagen Bora". "Mazda 3" vadītājs pēc negadījuma nobraucis pārdesmit metrus un apstājies.

Pēc brīža notikuma vietā ieradās policijas darbinieki un konstatēja, ka "Mazda 3" vadījis kāds 1968.gadā dzimis vīrietis, kurš paskaidrojis, ka tumsā nav pamanījis stāvošo automašīnu. Vīrieša izelpā konstatēta 1,34 promiles alkohola.

Pēc paša Ķīļa teiktā, viņš griezies no Slokas ielas uz Nometņu ielu, kur krustojumā diezgan tuvu stāvēja mašīna, un viņš nav spējis izvairīties no sadursmes. Vaicāts, vai atradies alkohola reibumā, Ķīlis norādīja, ka īsti to apstiprināt nevarot. Viņam nav informācijas par to, ka viņa izelpā policija konstatējusi 1,34 promiles alkohola. Pa dienu viņš gan esot izdzēris kādu alu, taču nav pārliecināts, vai tas bijis pie vainas. "Cilvēku var mērīt pēc kaut kādas proves, bet vai tas nozīmē, ka kaut ko viņi atrada, es nezinu," sacīja Ķīlis.

Savukārt, taujāts par to, vai, sēžoties pie automašīnas stūres, juties alkohola reibumā, viņš atbildēja: "Nē, nejutos, ka būtu kas tāds, kas varētu man traucēt."

Administratīvo pārkāpumu kodekss par transportlīdzekļa vadīšanu, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz vienu promili, bet nepārsniedz pusotru promili, paredz administratīvo arestu no piecām līdz desmit diennaktīm, naudas sodu no 600 līdz 800 latiem un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu uz diviem gadiem.

Policija daļā par auto vadīšanu reibumā administratīvā pārkāpuma protokolu nosūtīs uz tiesu. Savukārt daļā par avārijas izraisīšanu policija pati lems, kādu sodu piemērot šoferim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!