Foto: DELFI

Rīgas Lutera draudze aicina ikvienu piedalīties Covid-19 upuru piemiņas svētbrīdī, kas sestdien, 13. martā, notiks attālināti un pulksten 18 būs skatāms Rīgas Lutera draudzes "YouTube" kanālā, informēja draudzes pārstāve Baiba Mārcēna.

Īsi pirms svētbrīža sākuma Rīgas Lutera draudze aicina ikvienu aizdegt sveci savas mājas logā vai pagalmā, pieminot tos, kurus šī pandēmija skārusi vistiešāk. Mācītājs Linards Rozentāls atgādināja, ka aprit gads, kopš valstī izsludināja ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ.

"Grieķu valodas vārds "Pan-demos" nozīmē visu sabiedrību, visu tautu aptverošs. Tā nav epidēmija, kas uzliesmojusi kaut kur tur. Pandēmija ir, kad viss ir skarts, viss ir aptverts. Un tas nozīmē, ka vairs nav neviena, kas nebūtu tās skarts. Atkrīt iespēja skatīties no kaut kurienes uz pandēmijas skartajiem, tās norisēm, tās radītajiem jautājumiem," uzsvēra mācītājs Rozentāls. "Mēs visi esam šajā laivā."

Covid-19 upuru piemiņas svētbrīdi no Rīgas Lutera baznīcas vadīs draudzes mācītājs Linards Rozentāls, lūgšanas sacīs Vecās sv. Ģertrūdes draudzes mācītājs un Rīgas iecirkņa prāvests Rinalds Grants, Rīgas iecirkņa prāvests un Āgenskalna baptistu draudzes mācītājs Edgars Mažis, Latviešu Apvienotās draudzes Kalamazū (Latvijas Ev.lut.baznīca Amerikā) mācītāja Aija Greiema un citi.

Piemiņas brīdī Torņakalnā skandēs Rīgas Lutera baznīcas zvans.

Rīgas Lutera draudze aicina Covid-19 upuru piemiņas svētbrīdī piedalīties arī citas draudzes un Latvijas dievnamus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!