Foto: F64
Otrdien plkst. 15.00 Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā notiks Universitātes rektora amata kandidātu — profesora Mārča Auziņa un profesores Intas Brikšes publiskās debates, informē LU Preses centrs.

Debates vadīs TV žurnālists Arnis Krauze, un tās tiešraidē būs skatāmas LU portālā www.lu.lv.

Pirmo reizi rektora amata kandidātu publiskās debates LU notika pirms četriem gadiem — 2007.gadā, kad uz rektora amatu kandidēja pašreizējais rektors Auziņš un profesore Maija Kūle. Šogad debašu rīkošanā ir izmantota principiāli jauna pieeja — debašu norises kārtība ir iepriekš izplānota un rūpīgi sagatavota. Šāda debašu norises kārtība nodrošinās atklātu, objektīvu un spraigu rektora amata kandidātu debašu norisi, kurās abiem tiks dotas līdzvērtīgas izejas pozīcijas. Iecerēts, ka šāda debašu norise jaunā kvalitātē kļūs par LU rektora ievēlēšanas procesa neatņemamu sastāvdaļu.

Latvijas Universitātes rektora vēlēšanas notiks 25.maijā. Rektoru LU Satversmes sapulce ievēl uz četriem gadiem. Rektora vēlēšanas notiek aizklātās balsošanas kārtībā. Par ievēlētu rektora amatā atzīstams pretendents, kurš saņēmis vairāk par pusi balsu no to Universitātes Satversmes sapulces dalībnieku skaita, kas piedalījušies vēlēšanās.

Profesori Intu Brikši rektora amatam izvirza Latvijas Universitātes Studentu padome un Sociālo zinātņu fakultāte. Profesoru Mārci Auziņu rektora amatam izvirza Ķīmijas fakultāte, Teoloģijas fakultāte, Medicīnas fakultāte, LU Matemātikas un informātikas institūts, Fizikas un matemātikas fakultāte, Ekonomikas un vadības fakultāte, LU Fizikas institūts un LU Cietvielu fizikas institūts.

Uz debatēm aicināts ikviens interesents. Iepriekšēja pieteikšanās un reģistrācija nav nepieciešama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!