Pasaules putnu dienu ietvaros 7.oktobrī Liepājā notiks 2.Mediju meistarsacīkstes putnu novērošanā, informēja Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) direktors Māris Strazds. Šogad par sacensību "patronu" un galveno ieraugāmo putnu ir iecelts mazākais no Latvijā sastopamajiem caurceļojošajiem bridējputniem - trulītis (Calidris minuta), tādēļ šā gada sacensību nosaukums ir "Trulītis 2001".
Sakarā ar to, ka pagājušā gada sacīkstēs "nosacīto amatieru" kategorijā uzvarēja Liepājas novada laikraksts "Kursas Laiks", šogad sacensības notiek Liepājā. LOB centīsies nodrošināt sacensību komandas ar nepieciešamo optiku, piedāvās transportu nokļūšanai uz Liepāju.

Katrā komandā jābūt vismaz diviem, bet ne vairāk kā četriem dalībniekiem, katrs medijs drīkst startēt arī ar vairākām komandām. Tuvāk ar sacensību noteikumiem dalībnieki tiks iepazīstināti neilgi pirms starta. Sacensībām mediju darbiniekiem dalība jāpiesaka līdz 1.oktobrim pa faksu 7603100.

Putnu novērošana ir viens no pasaulē iecienītākajiem vaļaspriekiem un nereti tai ir piešķirta arī sacensību forma. Latvijā putnu vērošana vēl ir neparasta nodarbe, tomēr tās popularitāte pamazām aug.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!