Nākamajā nedēļā Latvijā notiks Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) akcija "Pieklājības nedēļa", kuras mērķis ir aicināt autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus, informēja CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste Džoanna Eglīte.
Akcijas laikā no 8.jūlija CSDD un Valsts policijas (VP) pārstāvji pastiprināti novēros, vai autovadītāji dod priekšroku gājējiem uz gājēju pārejām un vai viņi sniedz palīdzību nelaimē nokļuvušajiem, piemēram, ja sabojājies automobilis. Tāpat vērtēs, vai vadītāji dod priekšroku no pagalmiem un mazām ieliņām uz braucamās daļas ar intensīvu satiksmi izbraucošajiem auto.

"Pieklājības nedēļas" laikā apturētie transportlīdzekļu vadītāji no akcijas rīkotājiem saņems jauno "Auto 2002" katalogu, bet noteikumus pārkāpušajiem vadītājiem tiks izteikti aizrādījumi.

Akcija notiks jau sesto gadu, tā notiek sadarbībā ar VP, "Latvijas tālruni" un interneta portāliem DELFI un "i.Auto". Akcija notiks Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Alūksnē, Balvos un Gulbenē.

Jau vēstīts, ka pirmdien akcija notika Rēzeknē. Tās laikā CSDD un VP novēroja, ka pieklājīgo autovadītāju tomēr ir daudz vairāk nekā nepieklājīgo. Rēzeknes galvenajā ielā - Atbrīvošanas alejā - uz divām gājēju pārejām stundas laikā apturēti 23 "nepieklājīgie" autovadītāji, savukārt 30 "pieklājīgajiem" autovadītājiem jau 40 minūšu laikā tika izdalīti akcijai atvēlētie autokatalogi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!