19. februārī Rīgā notika pirmās Latvijas Ārlietu ministrijas un Pakistānas Ārlietu ministrijas politiskās konsultācijas, kuru ietvaros Pakistānas delegācija tikās arī ar ārlietu ministru Māri Riekstiņu, portālu "Delfi" informēja Latvijas Ārlietu ministrija.
Politisko konsultāciju laikā tika pārrunāta Latvijas un Pakistānas divpusējā sadarbība, ES un Pakistānas attiecības, kā arī reģionālā situācija, īpašu uzmanību veltot reģiona stabilizācijas jautājumiem. Latvijas puse informēja par Latvijas civilo un militāro iesaisti Afganistānā.

Politiskajās konsultācijās Pakistānas delegāciju vadīja Pakistānas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Eiropas jautājumos Akbars Zebs, savukārt Latvijas pusi pārstāvēja Divpusējo attiecību direkcijas vadītājs - vēstnieks Eduards Stiprais. Ierosme konsultācijām un politiskā dialoga nepieciešamībai radās pēc Pasaules ekonomikas foruma ietvaros notikušās Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās ar Pakistānas premjerministru Jusafu Raza Gilani.

Konsultācijās sarunu partneri uzsvēra, ka divpusēji turpmākās sadarbības potenciāls ir investīciju piesaistē, tirdzniecībā, īpaši tekstila nozarē, farmācijā, tranzīta jomā un elektroenerģijas ražošanā, kā arī izglītībā. Tikšanās laikā ar ārlietu ministru Māri Riekstiņu puses bija vienisprātis, ka nepieciešams veidot divpusējo līgumtiesisko bāzi, piemēram, slēdzot līgumus ekonomiskās sadarbības veicināšanai, kā arī parakstot vienošanos par politiskajām konsultācijām starp ārlietu resoriem.

Pievēršoties starptautiskajām aktualitātēm, tika pārrunāta situācija reģionā, īpašu uzmanību pievēršot Pakistānas - Afganistānas attiecībām. Ministrs Māris Riekstiņš sarunu partnerus informēja par Latvijas militāro ieguldījumu Afganistānā, kā arī atbalstu izglītības un attīstības jomās. Viens no Latvijas 2008. gadā iniciētajiem projektiem bija Afganistānas Sieviešu Biznesa federācijas pārstāvju vizīte Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!