Foto: Publicitātes foto

Nemieri Krimā, kas beidzās ar tās aneksiju, ir tur dzīvojošo krievu atmoda, otrdien, 10.jūnijā, intervijā Latvijas televīzijas raidījumam "1:1" sacīja eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka (Latvijas Krievu savienība).

"Krimas gadījums ir atmoda, krievu atmoda," televīzijā sacīja Ždanoka, kura referenduma laikā, kurā lemts par pievienošanos Krievijai, kā novērotāja uzturējās Krimā. Otrdien televīzijā viņa stāstīja, ka viņu uzaicinājis Krimas Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs pēc Krimas Augstākās padomes priekšsēdētāja ieteikuma, kuru viņa pazīst personīgi.

Iepriekš medijos izskanējis, ka Ždanoka uz Krimu nedevāsEiropas Parlamenta (EP) pārstāve un parlaments viņas braucienu neapmaksās. Taču raidījumā otrdien viņa sacīja, ka EP apmaksājis viņai šo braucienu, jo tāda ir sistēma. "Pēc personīga ielūguma braucieni ir atļauti un finansēti no Eiropas Parlamenta puses," sacīja Ždanoka. Viņa gan atzina, ka tā nav bijusi EP delegācija, bet sešu deputātu brauciens uz Krimu.

Viņa intervijā uzsvēra, ka ir par cilvēkiem, nevis tikai krieviem vai latviešiem. Intervijā viņa arī aktīvi runāja par fašisma atdzimšanas draudiem un to, kā viņa ar domubiedriem pret to cīnās.

Jau vēstīts, ka nesen notikušajās EP vēlēšanās Ždanoka atkal ieguva deputātes krēslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!