Foto: DELFI
Novembra beigās reģistrēta bezdarba līmenis Latvijā saglabājies 14,3% līmenī un kā bezdarbnieki ir reģistrējušies 161 789 cilvēki, informēja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Informācijas nodaļas speciālists Dainis Jukonis.

Oktobra beigās reģistrēta bezdarba līmenis Latvijā bija tādā pašā līmenī - 14,3%, savukārt situācija NVA filiālēs uz novembra beigām ir nedaudz mainījusies, salīdzinot ar oktobri.

Visstraujāk bezdarba līmenis ir pieaudzis Ventspilī - par 0,4%, Rēzeknē paaugstinājies par 0,1%, savukārt Rīgā, Jūrmalā un Liepājā tas ir samazinājies par 0,1% - 0,2%, bet Jelgavā un Daugavpilī nav mainījies, liecina NVA operatīvie dati.

Kopumā reģionos visaugstākais bezdarba līmenis joprojām ir Latgalē - 22,1%, bet viszemākais Rīgas reģionā - 11%. Kurzemē reģistrētais bezdarba līmenis ir 15,5%, Vidzemē - 16% un Zemgalē - 15,5%. Uz oktobra beigām šie rādītāji bija līdzīgi, Latgalē reģistrētais bezdarba līmenis bija par 0,2% zemāks, Kurzemē - par 0,1% zemāks, Rīgas reģionā - par 0,2% augstāks, savukārt Vidzemes reģionā tas nav mainījies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!