Foto: Saeimas administrācija

Novembrī politisko partiju reitinga līderi bija partijas "Saskaņa", "Jaunā vienotība" (JV) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), tostarp "Saskaņas" reitings sarucis, bet JV tas audzis, liecina pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktā SKDS aptauja.

Novembrī atbalstu partijai "Saskaņa" pauduši 9,5% respondentu salīdzinājumā ar 10% oktobrī. JV reitings audzis par 1,4 procentpunktiem un sasniedzis 7,8%, bet ZZS atbalstu paudušo skaits sarucis no 8,3% līdz 7,4%.

Neliels reitingu kāpums bijis vērojams koalīcijā esošajām partijai Nacionālā apvienība (NA) un "Attīstībai/Par!" (AP). NA reitings pieaudzis no 5,3% līdz 5,6%, bet AP - no 4,6% oktobrī līdz 4,9% novembrī. Par vienu procentpunktu pieaudzis "Progresīvo" reitings, sasniedzot 3,7%.

Līdzīgi rezultāti novembrī bijuši Jaunajai konservatīvajai partijai, Latvijas Krievu savienībai un Latvijas Reģionu apvienībai - 2,8%, 2,7% un 2,6%. Salīdzinoši pirms mēneša tās atbalstīja attiecīgi 2,5%, 2,5% un 2,4% aptaujāto.

Savukārt par Aināra Šlesera dibināto partiju "Latvija pirmajā vietā" (LPV) novembrī bijuši gatavi balsot 2,1% aptaujāto salīdzinājumā ar 2,4% oktobrī, bet par "Likums un kārtība" - 1,7% novembrī salīdzinājumā ar 2,3% oktorbrī.

SKDS aptauja liecina, ka novembrī 29% aptaujāto atbildējuši, ka nezina, par ko balsot. Tas ir par trešdaļu vairāk nekā septembrī. Vēl 18% teica, ka vēlēšanās nepiedalīsies.

SKDS aptaujā piedalījās 1805 cilvēki visā Latvijā. Puse aptaujāti klātienē, puse - internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!