Novembrī pieaudzis "Saskaņas" un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitings, kā arī nedaudz palielinājusies "Vienotības" popularitāte, liecina "Latvijas faktu" aptauja.

Savukārt nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) reitings nedaudz samazinājies.

Ja tagad notiktu Saeimas vēlēšanās, tad par "Saskaņu" balsotu 20,2% respondentu, par ZZS - 15,1%, par VL-TB/LNNK - 5,1%, bet "Vienotību" atbalstītu 4,9% vēlētāju.

Visstraujāk iepriekšējā mēnesī pieaugusi "Saskaņas" popularitāte - par 3,5 procentpunktiem. ZZS atbalstītāju īpatsvars pieaudzis par 1,3 procentpunktiem, bet "Vienotības" - par 0,1 procentpunktu.

VL-TB/LNNK reitings samazinājies jau vairākus mēnešus - novembrī tas samazinājies par 1,8 procentpunktiem salīdzinot ar oktobri, kad tas bija 6,9%.

Deputāta Artusa Kaimiņa izveidotais politiskais spēks "Kam pieder valsts" šomēnes varētu gūt 4,1% atbalstu, kas ir par 0,5 procentpunktiem vairāk nekā oktobrī.

Parlamentā pārstāvētās Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un "No sirds Latvijai" (NSL) reitings novembrī bija attiecīgi 3,4% un 2%. Oktobrī par LRA bija gatavi balsot 2,7% aptaujāto, bet par NSL - 3,1%.

Atbalsts citiem politiskiem spēkiem ir zem 1%.

Vēl 10,5% respondentu vēlēšanās nepiedalītos, bet aptuveni trešdaļa - nezina vai nav izlēmusi, par ko balsotu.

Aptauja veikta no 9.novembra līdz 21.novembrim, aptaujājot 1029 pilsoņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!