Foto: Saeimas administrācija
Novembrī Saeimas deputātiem atalgojumā pirms nodokļu nomaksas tika izmaksāti 151 850 lati, liecina informācija Saeimas mājaslapā.

Vairākiem deputātiem, kuri ir Saeimas Prezidija locekļi, atalgojums pārsniedzis 2000 latu. Šādu atalgojumu novembrī saņēmusi Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), Saeimas priekšsēdētājas biedri Inese Lībiņa-Egnere (RP) un Andrejs Klementjevs (SC), Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), kā arī Saeimas sekretāra biedrs Jānis Vucāns (ZZS).

Zemāko atalgojumu, kas bija mazāks par 1000 latiem kopā ar slimības pabalstu, saņēmuši deputāti Jānis Ādamsons (SC) un Ivars Zariņš (SC), savukārt deputātei Danai Reiznicei-Ozolai (ZZS) tika izmaksāts mazāks par 500 latiem.

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, samaksa par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, samaksa par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem.

Kā ziņots, oktobrī Saeimas deputātiem atalgojumā pirms nodokļu nomaksas tika izmaksāts 155 391 lats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!