Latvijas luterāņu baznīca ar arhibīskapu Jāni Vanagu priekšgalā par brīvdomību aizliedz par mācītāju strādāt Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes dekānam Jurim Cālītim.

Luterāņus nepamierina Cālīša uzskati par seksuālajām minoritātēm un korejiešu sludinātāju Mūnu. Cālītis un viņa
domubiedri iebilst
, ka luterāņi šādi demonstrē savu netoleranci.

Saeima steidzamā kārtībā pēc Tautas partijas deputāta Mihaila Pietkeviča ierosinājuma veic grozījumus Azartspēļu likumā, kas paredz aizliegt pašvaldībām regulēt spēļu zāļu atrašanās vietas. Tādējādi tiek apturēta Rīgas domes un vēl vairāku pašvaldība iniciatīva ierobežot azartspēļu biznesu. Pret šiem grozījumiem ir valdošajā koalīcijā ietilpstošais “Jaunais laiks”, kas dod visai nepārprotamus mājienus par azartspēļu biznesa doto kukuli Tautas partijai.

Īsi pirms paredzamā Nacionālās Radio un TV padomes balsojuma par jauno Latvijas Radio ģenerāldirektoru, radiomājas darbinieki sarīko kampaņu pret tobrīd reālāko amata kandidātu Uldi Duku. Rezultātā Duka pie kārotā posteņa netiek.

Novembrī Rīgas dome apstiprina pilsētas attīstības plānu 2006.-1018.gadam.

Novembra sākumā notiek sociālpolitiskajā dzīvē maznozīmīgs, bet ļaužu valodās krietni izdaudzināts skandāls, kas noved pie diskusijām par profesionalitātes un ētikas latiņas augstumu Latvijas valsts televīzijā. Raidījumā “100 g kultūras” tā vadītājs Rihards Bargais pieļauj bardaku tiešraides studijā un apspēlē Vairas Vīķes-Freibergas vārda nozīmi. Pēcāk Bargais televīziju pamet.

Prāvā par 185 miljonu piedziņu no Latvijas Bankas likvidējamās “Bankas Baltija” interesēs sākās cīņas ārpus tiesas zāles. Prasītāja pārstāvji aicina Zvērinātu advokātu padomi izskatīt Latvijas Bankas advokāta iespējamo advokātu ētikas kodeksa pārkāpumu. Pēc laika Latvijas Bankas advokāts vēršas padomē ar sūdzību, ka līdzīgi pārkāpumi, iespējams, pieļauti “Bankas Baltija” advokātu birojā. Pati prāvošanās līdz ar to tika atlikta uz pavasari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!