Rīgas domes Vides departaments novērsis Valsts kontroles (VK) revīzijā konstatētos pārkāpumus, par ko deparamentam martā noteica vairāk nekā 418 tūkstošus latu lielu uzrēķinu.
Par to liecina Rīgas domes Revīzijas komisijas sagatavotais pārskats par revīziju Vides departamentā, ar ko ceturtdien iepazinās Rīgas domes valde.

VK iepriekš konstatēja nepareizu no dabas resursu nodokļa gūto līdzekļu izlietojumu.

Revīzijas komisija konstatējusi, ka no dabas resursu nodokļa gūtie līdzekļi tiešām izmantoti nepareizi, turklāt 2000.gada departamenta budžetā no dabas resursiem gūto līdzekļu izlietojums plānots mazāks, līdz ar to nelikumīgo izdevumu pozīcijas ir novērstas.

418 914 lati, kas jāatmaksā līdz šā gada beigām, iztērēti parku un apstādījumu sakopšanai, uzturēšanai un labiekārtošanai, kā arī Rīgas parku labiekārtošanas darbiem. Tomēr šādu no dabas resursiem gūto līdzekļu izlietojumu neparedz likumdošana.

Vides departamenta direktors Raimonds Janita iepriekš atzina, ka noteikta naudas summa patiešām iztērēta neatbilstoši likumam par dabas resursu līdzekļu izlietojumu. Janita pauda viedokli, ka minētais likums nav līdz galam izstrādāts, jo skaidri nenosaka, kādiem zaļās zonas labiekārtošanas darbiem līdzekļus drīkst tērēt un kādiem nedrīkst.

Revīzijas komisijas pārskatu izskatīs Rīgas domes komitejas un nepieciešamības gadījumā arī Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!