Lai novērstu iespējamo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Alekseja Loskutova interešu konfliktu, lēmumus attiecībā uz atsevišķām augstākās izglītības iestādēm nepieciešamības gadījumā turpmāk pieņems viņa vietnieki Alvis Vilks un Juta Strīķe, paredz Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) rīkojums.
Rīkojums izdots, pamatojoties uz Loskutova iesniegumu un ievērojot to, ka viņš vairākās izglītības iestādēs lasa lekcijas vai ir citādi iesaistīts iestāžu darbā, informēja premjera padomnieks Jānis Dzanuškāns.

Turpmāk gadījumos, kas attiecas uz korupcijas apkarošanu, lēmumus par Latvijas Policijas akadēmijas, Latvijas Universitātes, Rēzeknes augstskolas, Daugavpils universitātes, Baltijas Starptautiskās akadēmijas, "RIMPAK Livonija", Biznesa augstskolas "Turība" un Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas amatpersonām pieņems Vilks.

Administratīvo aktu izdošana, uzraudzības un kontroles, izziņas vai sodīšanas funkcijas un līgumu slēgšana attiecībā uz šīm augstākās izglītības iestādēm korupcijas novēršanā uzticēta Strīķei.

Likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" paredz pienākumu amatpersonai rakstveidā sniegt informāciju augstākai valsts amatpersonai par pašas, savu radinieku vai darījumu partneru mantisko vai citu ieinteresētību kādas darbības veikšanā, kura ietilpst tās amata pienākumos.

Augstākā valsts amatpersona pēc šādas informācijas saņemšanas var uzdot attiecīgās valsts amatpersonas funkciju izpildi citai valsts amatpersonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!