Foto: Reuters/Scanpix
Liepājas tirdzniecības kanālā trešdienas rītā konstatēta neliela naftas produktu noplūde no piestātnes, kurā pirmdien notika Klaipēdas kuģa "Omega" uzpilde, portāls "Delfi" uzzināja Valsts vides dienestā (VVD).

Zināms, ka neliela daļa degvielas nonākusi uz piestātnes virsmas, kas naktī uz trešdienu sajaukusies ar nokrišņiem un ieplūdusi kanālā.

Trešdienas vakarpusē konstatētais naftas produktu piesārņojums ir ticis likvidēts, aģentūrai BNS pastāstīja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece- Kadeģe.

Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienests (VUGD) organizē naftas produktu piesārņojuma ierobežošanu tirdzniecības kanālā, savukārt Liepājas speciālās ekonomiskās zonas kuģis "Gunta" veic naftas produktu savākšanu.

Pēc VVD Liepājas Reģionālās vides pārvaldes (Liepājas RVP) speciālistu aplēsēm, tirdzniecības kanālā nonākuši aptuveni 0,5 litri naftas produktu. Kaitējums videi nav nodarīts, taču inspektori izmeklēs kuģa "Omega" uzpildes procesus, lai gūtu pārliecību par vides prasību iespējamu neievērošanu rīkojoties ar naftas produktiem.

Tāpat notiks pārrunās ar "Latvijas Nafta", kas nodrošināja kuģa uzpildes pakalpojumus, skaidroja VVD. Šobrīd uzņēmuma pārstāvji informējuši Liepājas RVP, ka otrdien, kuģa uzpildes brīdī, noticis neliels degvielas caurules bojājums un neliela daļa naftas produktu nonākusi vidē. Šo noplūdi "Latvijas Nafta" operatīvi novērsusi un piesārņoto vietu sakopusi.

Vēstīts, ka trešdienas rītā pulksten 7:33 VUGD saņēma informāciju, ka Liepājā, tirdzniecības kanālā, ir redzams naftas produktiem līdzīgs plankums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!