Foto: Shutterstock
Ceturtdien plkst.14.33 atjaunota elektroapgāde visiem AS "Sadales tīkls" klientiem Rīgā, Sarkandaugavā, informēja kompānijā.

Elektroapgādes pārtraukums tika izraisīts, jo kāds elektromontāžas un projektēšanas uzņēmums rakšanas darbu laikā radījis bojājumu 10 kilovoltu (kV) kabeļu līnijā.

Lai izvairītos no situācijām, ka bojājumi elektrotīklā notiek trešo personu veikto saimniecisko darbu ietekmē, traucējot elektroapgādi simtiem un dažkārt pat tūkstošiem klientu, "Sadales tīkls" aicināja iedzīvotājus būt atbildīgiem un vienmēr saskaņot plānotos darbus elektrotīkla tuvumā, kā arī darbu laikā ievērot visas drošības un tehnoloģiskās prasības. Darbu saskaņošanu iespējams veikt interneta vietnes "www.sadalestikls.lv" sadaļā "E-pakalpojumi".

Uzņēmumā informēja, ka ik gadu elektroenerģijas sadales operators "Sadales tīkls" reģistrē vidēji 700 elektrotīkla bojājumus, kas radīti trešo personu saimniecisko darbu laikā, un tas ne vien apdraud strādājošo drošību un ietekmē elektroapgādi iedzīvotājiem, uzņēmumiem un sabiedriskas nozīmes objektiem, bet rada arī zaudējumus "Sadales tīklam" līdz pat vairākiem simtiem tūkstošu eiro gadā.

Jau ziņots, ka ceturtdien plkst.13.23 tika reģistrēts tehnoloģisks traucējums vidējā sprieguma elektrotīklā, kas ietekmē elektroapgādi apmēram 3600 "Sadales tīkla" klientu Viestura prospekta, Sarkandaugavas, Tvaika un Sliežu ielas apkaimē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!