Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Piektdien dienas vidū novērsti tehnoloģiskie traucējumi, kas vairākiem tūkstošiem klientu Alūksnē un Alūksnes novadā bija traucējuši elektroapgādi, portāls "Delfi" uzzināja kompānijā "Sadales tīkls".

Kompānijā norāda, ka elektroapgādes traucējumus izraisīja AS "Augstsprieguma tīkls" 110 kV (kilovoltu) elektrolīnijas bojājums.

Piektdien pulksten 11.30 tika reģistrēts tehnoloģisks traucējums 110kV elektrotīklā, kas īslaicīgi ietekmēja elektroapgādi klientiem Alūksnē un Alūksnes novadā. Tiklīdz tika saņemta informācija par notikušo, AS "Sadales tīkls" un AS "Augstsprieguma tīkls" personāls nekavējoties uzsāka bojājuma lokalizēšanu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientu elektroapgādi.

Elektrotīkla pārbaudes laikā tika konstatēts, ka elektroapgādes traucējumus klientiem izraisīja bojājums AS "Augstsprieguma tīkls" 110kV elektrolīnijā, radot elektroapgādes pārtraukumu aptuveni 10 000 klientu, savukārt otra 110kV elektrolīnija ir atslēgtā stāvoklī, jo Igaunijas teritorijā šajā elektrolīnijā tiek veikti remontu darbi.

Lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu lietotāju elektroapgādi, AS "Sadales tīkls" personāls uzsāka elektrolīniju pārslēgšanu, lai lietotājiem nodrošinātu elektroapgādi no citām vidējā sprieguma 20kV elektrolīnijām, un paralēli Igaunijas teritorijā tika veikts darbs, lai atjaunotu elektroenerģijas piegādi 110 kV elektrolīnijai.

Elektroenerģijas piegāde 110kV elektrolīnijai no Igaunijas atjaunota pulksten 11.55 un elektroapgādes traucējumi visiem klientiem Alūksnē un Alūksnes novadā novērsti pulsten.12.02.

AS "Augstsprieguma tīkls" personāls turpina veikt elektrotīkla pārbaudi, lai noskaidrotu 110kV elektrolīnijas atslēgšanās iemeslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!