Foto: stock.xchng

Novērsti trešdienas negaisa izraisītie bojājumi, kas radīja elektroapgādes traucējumus 4300 AS "Sadales tīkls" klientiem, informēja uzņēmumā.

Kopumā negaisa skartajos novados nomainīti 66 elektrolīniju balsti, 195 vietās savienoti trūkušie elektrolīniju vadi un no elektrolīnijām noņemti 126 koki un koku zari.

Ņemot vērā bojājumu raksturu - vairākos posmos sarauti elektrolīniju vadi, elektrolīnijās iegāzti koki - un sarežģītību, īpaši mežainos un purvainos apvidos, elektroapgādes atjaunošanas darbs noritējis veiksmīgi.

Vislielākos postījumus negaiss "Sadales tīkla" elektrotīklā izraisīja Latvijas dienvidos - Vecumnieku, Bauskas, Ogres, Ķeguma, Rundāles un citos novados, atbilstoši negaisa pārvietošanās ceļam tika reģistrēti lokāli elektrotīkla bojājumi arī citos novados, kas pārsvarā bija nolauzti un uz elektrolīnijām uzgāzti koki, sarauti elektrolīniju vadi, kā arī vējā nesti un elektrolīnijās aizķērušies koku zari, kas izraisīja elektrolīniju atslēgšanos.

AS "Sadales tīkls" ir elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā, kas nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam klientu objektu visā Latvijas teritorijā, un elektroenerģijas sadales tīklu kopgarums ir gandrīz 95 000 kilometru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!