Foto: LETA
Latvijas Tiesnešu biedrības priekšsēdētājai Ivetai Andžānei nav bijusi saskarsme ar nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) tieslietu ministra amatam virzīto Rīgas domes nacionālās apvienības frakcijas vadītāju Baibu Broku, tāpat viņas kandidatūru nekomentēja Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāja vietniece Guna Kamiska un ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Āndžāne norādīja, ka viņai ir grūti komentēt Brokas kandidatūru, jo nav bijusi saskarsme ar viņu, tomēr biedrības vadītāja pauda cerību, ka Broka būs laba ministre, lai gan deviņi mēneši neesot ilgs laiks.

Arī Kaminska norādīja, ka viņai ar Broku nav nācies sadarboties, izņemot kādu senu projektu, līdz ar to viņai grūti paust savu viedokli par Broku kā ministra amata kandidāti.

Ģenerālprokurors Brokas kandidatūru nekomentēja, jo viņu nepazīstot.

Savukārt Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs atturējās no komentāriem par kandidātiem - arī par iepriekš izteikto Tieslietu ministrijas valsts sekretāra Mārtiņa Lazdovska kandidatūru -, jo šis jautājums esot partiju un politiķu kompetence, bet tiesa stāvot ārpus politiskām izvēlēm un lēmumiem.

Kā ziņots, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) tieslietu ministra amatam šodien nolēma virzīt Rīgas domes nacionālās apvienības frakcijas vadītāju Broku.

Broka, kura ir tiesību zinātņu maģistre un patlaban studē Latvijas Universitātes (LU) doktorantūrā, vienlaikus ir gan Rīgas domes deputāte, gan "Latvijas gaisa satiksmes" valdes locekle. Broka iepriekš bija tieslietu ministra Jāņa Bordāna padomniece Eiropas Savienības un civiltiesību, komerctiesību jautājumos un LU Juridiskās fakultātes lektore. Broka ir vairāku zinātnisku rakstu un pētījumu autore civiltiesību un komerctiesību jomā un viena no Privātās un publiskās partnerības likuma līdzautorēm.

Kā ziņots, potenciālajam nākamās valdības sastāvam jābūt zināmam pirmdien, 20.janvārī, žurnālistiem iepriekš sacīja premjera amata kandidāte Laimdota Straujuma (V).

Ministru kabineta sastāvs būs jāapstiprina Saeimas balsojumā, kas varētu notikt 22.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!