Foto: DELFI

"Rīgas satiksmes" iepirkumu kriminālprocesā aizdomās turētā uzņēmēja Māra Martinsona sieva Marika Martinsone Tieslietu ministrijai (TM) iesniegusi atlūgumu.

Martinsone šobrīd vēl ieņem TM Starptautiskās sadarbības departamenta direktora vietnieces amatu. TM Komunikācijas un tehniskā nodrošinājuma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Lana Mauliņa portālam "Delfi" norādīja, ka Martinsone ir iesniegusi atlūgumu ar šī gada 11. aprīli.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pieejamā informācija par valsts amatpersonām liecina, ka Martinsone TM strādāja jau 2001. gadā kā vecākā referente. Jau deklarācijā par 2001. gadu viņa bija uzrādījusi, ka viņas vīrs ir Māris Martinsons.

2002. gadā Martinsone ministrijā bija kļuvusi par nodaļas vadītāju, savukārt pēcāk - 2003. gadā un 2004. gadā - par departamenta direktori.

Vēlāk Martinsone ilgus gadus bija Starptautiskās tiesiskās sadarbības departamenta direktore, bet vēlāk kļuva par šī departamenta direktora vietnieci.

Jau ziņots, ka KNAB pagājušā gada novembrī sāka kriminālprocesu saistībā ar "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem. KNAB veica procesuālās darbības, tostarp vairāk nekā 30 kratīšanas. Kriminālprocesā aizturētas kopumā astoņas personas – sešas Latvijā, bet divas Polijā.

Aizturētās personas ir nu jau bijušais Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, uzņēmējs Māris Martinsons, "Rīgas satiksmes" Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktors Igors Volkinšteins, Čehijas uzņēmuma "Škoda Transportation" komercdirektors Vladislavs Kozaks, SIA "Alkom-Trans" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Krjačeks, uzņēmuma "Tram Servis Riga" valdes locekle Elīna Kokina un viņas biznesa partneris Edgars Teterovskis.

Ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis sākotnēji piemērots vien Kokinai, pārējiem tika piemērots apcietinājums. Vēlāk atsevišķām personām drošības līdzekļi mainīti.

Tāpat jau ziņots, ka prokuratūra lēmusi sākt kriminālvajāšanu tā dēvētajā Latvijas Bankas prezidenta kriminālprocesā. Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam uzrādīta apsūdzība par kukuļņemšanu, savukārt uzņēmējam Mārim Martinsonam par kukuļņemšanas atbalstīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!