Foto: Publicitātes foto

AS "Laima" ražotnē oktobra sākumā noticis nelaimes gadījums ar vienu no strādniekiem, kas ir otrs negadījums pēc septembra sākumā notikušā.

Par notikušo nelaimes gadījumu uzņēmuma māteskompānija "NP Foods" informējusi Valsts darba inspekciju, kā arī veic notikuma izmeklēšanu, informēja koncerna valdes priekšsēdētājs Eriks Smits Hansens.

"Šajā mēnesī ir noticis negadījums, proti, 1.oktobrī "Laimas" ražotnē, Miera ielā 22, viens no darbiniekiem guva rokas traumu. Cietušajam tūlīt pēc negadījuma tika sniegta pirmā medicīniskā palīdzība notikuma vietā, izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, kas ieradās desmit minūšu laikā, un darbinieks tika hospitalizēts. Darbinieks nākamajā dienā pēc hospitalizācijas tika izrakstīts no slimnīcas. Viņš nav mums devis atļauju sīkāk izpaust personisku informāciju par viņu," sacīja uzņēmuma vadītājs.

Tāpat viņš norādīja, ka uzņēmums apmaksās darbinieka ārstēšanās izdevumus, kā arī rehabilitācijas kursu.

Tuvākajās dienās uzņēmums iesniegs Valsts darba inspekcijā nelaimes gadījuma aktus un saistītos izmeklēšanas materiālus.

"Kā cietušais darbinieks, tā arī visi citi ražošanas darbinieki ir apmācīti strādāt ar iekārtām un ir instruēti darba drošībā. Pēc notikušā nelaimes gadījuma visos "NP Foods”' ražošanas uzņēmumos veiktas papildu ārpuskārtas apmācības par darba drošību, strādājot ar iekārtām un pie ražošanas līnijām," sacīja Smits Hansens.

Kā ziņots, līdzīgs negadījums notika 7.septembrī, kad, žāvēšanas iekārtā aizdegoties kukurūzas cietei, savainojies kāds uzņēmuma darbinieks. Arī toreiz "NP Foods" apmaksāja ārstēšanās izdevumus un rehabilitāciju, kā arī informēja Valsts darba inspekciju un sadarbībā ar Valsts policiju veic notikuma izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!