Foto: Vladislavs Proškins/F64
Laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" ilggadējā galvenā redaktore Anita Daukšte šodien atstāj amatu un darbu avīzes izdevēja uzņēmumā SIA "Mediju nams", vēsta "Mediju nama" uzturētais portāls "nra.lv".

Darba attiecības esot izbeigtas, pamatojoties uz abpusēju vienošanos.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka drīzumā gaidāma arī "Mediju nams" reorganizācija un, iespējams, štatu samazināšana.

Daukšte portālam atzinusi, ka NRA esot nostiprinājies kā nozīmīgs sabiedriski politiskās domas avots un viņa esot gandarīta par paveikto. "Augsta žurnālistikas profesionalitāte un kvalitatīvs Latvijas sabiedriski politiskās dzīves izvērtējums ir pamatvērtības, uz kurām kopā ar saviem kolēģiem esmu balstījusies, vadot avīzi," norāda Daukšte.

Viņa portālam skaidrojusi, ka "nevienā amatā nevar palikt mūžīgi un ir laiks pieņemt citus dzīves izaicinājumus," tomēr nav atklājusi, kādus tieši.

NRA galvenās redaktores amatā Daukšte strādāja kopš 2007. gada februāra.

"Neatkarīgā Rīta Avīze" piedzīvojusi vairākas īpašnieku maiņas, bet šobrīd tās izdevējs ir SIA "Mediju nams" . Izdevniecības īpašnieku saraksts ir bijis visai garš, to skaitā arī "Ventspils nafta" un "Latvijas kuģniecības" meitas uzņēmums "Lasco Investments", tādēļ, kā arī tā publicētā satura dēļ, publiskajā telpā valda viedoklis, ka laikraksts atspoguļo Ventspils mēra Aivara Lemberga intereses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!