Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) ceturtdien akceptēja Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektora Ulda Gravas agrāk pausto nostāju, ka ir neizdevīgi un tāpēc laužami reklāmas līgumi ar mediju aģentūru "Media Bridge" un darījumu līgums SIA "Hanza līzings".
Līdz ar to uzsākama līgumu laušanas procedūra, informēja NRTP priekšsēdētāja palīgs Edgars Jaunups. LTV ģenerāldirektors Uldis Grava iepriekš izteicās, ka pagājušā gada nogalē noslēgtie reklāmas līgumi ar "Media Bridge" ir katastrofāli neizdevīgi, un solīja atrisināt šo jautājumu. Iepriekš tika noteikts, ka tas jāizdara līdz 1.jūlijam, pretējā gadījumā tiks uzsākta līgumu laušanas procedūra.

Tā kā Grava pirms došanās komandējumā un bezalgas atvaļinājumā NRTP neesot informējis par izmaiņām agrāk paustajā nostājā, padome akceptēja ģenerāldirektora iepriekš teikto un nolēma par labu reklāmas līgumu laušanai. Savukārt iepriekš padomē iesniegto LTV administratīvā vadītāja Gundara Rēdera vēstuli ar lūgumu pagarināt sarunu termiņu NRTP tikai pieņēma zināšanai.

Kā ceturtdien norādīja "Media Bridge" vadītājs Egīls Kupcis, viņam šis lēmums par līguma laušanas procedūras sākumu esot pārsteigums, jo "Media Bridge" 1.jūlijā iesniegusi LTV iesniegusi savus priekšlikumus. Kupcis norādīja, ka notiekošais "izskatās pēc nevēlēšanās vest sarunas", turklāt "Media Bridge" savus variantus esot piedāvājusi vairākkārt.

NRTP bija uzdevusi LTV vadībai līdz 1.jūlijam iesniegt priekšlikumus par to, kas notiks tālāk ar iepriekšējās LTV vadības pagājušā gada nogalē noslēgtajiem reklāmas līgumiem ar mediju aģentūru "Media Bridge".

Kā iepriekš izteicās LTV ģenerāldirektors Uldis Grava, sarunās ar mediju aģentūru pašlaik ir diezgan saspīlēts stāvoklis, taču tāds līgums, kāds tas ir pašlaik, pastāvēt nevarēs. Grava norādīja, ka mediju aģentūrai līdz 1.jūlijam jāizšķiras: vai nu līgums tiek pārrakstīts, vai arī lauzts.

Mediju aģentūra par savu lēmumu līdz 1.jūlijam paziņojusi nebija, līdz ar to LTV lūdza padomei pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu. Jau ziņots, ka NRTP iebildumus bija rosinājis ne tikai LTV darījums ar "Media Bridge" un "Euro Trade LLC", bet arī darījums ar SIA "Hanza līzings", ar kuru LTV uzņēmusies trešās personas - reklāmas aģentūras - saistības 354 000 latu apmērā.

LTV vadošās amatpersonas pārkāpušas likumu "Par radio un televīziju", kā arī likumu par valsts un pašvaldību finansu līdzekļiem, norāda NRTP. Ja reklāmas aģentūra bankrotētu, LTV nāktos pilnībā atmaksāt kredītu 354 000 latu apmērā, bet šādu līdzekļu televīzijai nav. Turklāt kredīta procenta likme ir 11,5%.

Kā ziņots, bijušais LTV ģenerāldirektors Rolands Tjarve paskaidrojumā NRTP norādīja, ka pagājušā gada beigās ar "Euro Trade LLC" un "Media Bridge" slēgto reklāmas pārraidīšanas līgumu mērķis bijis "nodrošināt, ka LTV 2001.gadu beidz bez zaudējumiem, saglabājot spēju finansēt sabiedrībai nozīmīgas programmas veidošanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!