Foto: stock.xchng
Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) ceturtdien uzsāka administratīvās lietas pret "Radio Baltcom" un "Radio PIK" ēterā notikušajiem priekšvēlēšanu aģitācijas likuma pārkāpumiem, portālu "Delfi" informēja NRTP pārstāve Dārija Juškeviča.

NRTP sēdē uzklausīja Monitoringa centra ziņojumu par SIA "Baltcom Radio" 12.jūnija "RADIO BALTCOM" programmas pārbaudi un konstatēja, ka ēterā tiek pārraidīts pašreklāmas džingls, kuru ir ierunājusi Eiroparlamenta deputāte Tatjana Ždanoka (PCTVL).

NRTP uzsāka lietu par pārkāpumiem priekšvēlēšanu aģitācijā pirms Saeimas vēlēšanām. Tiesa, NRTP norādītajā pantā, kas esot pārkāpts, ir vienīgi definēta priekšvēlēšanu aģitācija. Taču NRTP loceklis Sergejs Kārītis portālam "Delfi" paskaidroja: padomei esot aizdomas, ka šī varētu būt slēptā priekšvēlēšanu aģitācija, kas likumā ir aizliegta.

NRTP par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumu nolēma ierosināt administratīvo lietvedību arī pret SIA "RKF Pikal un Partneri", kam pieder "Radio PIK". 17.jūnijā "Radio PIK" programmā izskanēja raidījums "Tautas kontrole", kurā piedalījās tāda paša nosaukuma politiskās partijas pārstāvji.

Tāpat pret "RKF Pikal un Partneri" NRTP ierosināja vēl vienu administratīvo lietu par Radio un televīzijas likumā aizliegtās slēptās reklāmas pārraidīšanu, jo raidījumā "Tautas kontrole" tika reklamēta politiskās partijas "Tautas kontrole" mājas lapas adrese.

Jau ziņots, ka oficiālās priekšvēlēšanu aģitācijas perioda pirmajā mēnesī NRTP Monitoringa centrs nebija konstatējis nekādus pārkāpumus. Pirmajās dienās centrs bija fiksējis "dažus aizdomīgus gadījumus", taču tie nav bijuši pārkāpumi.

Mediju monitorings, lai nepieļautu slēpto politisko reklāmu, notiek oficiālajā aģitācijas laikā, kas sākās 5.jūnijā.

Priekšvēlēšanu aģitācijas laikā medijus uzraudzīs "TNS Latvia" un aģentūra LETA. TNS pārbaudīs reklāmas apjomus, bet aģentūra pārbaudīs mediju saturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!