Lai kliedētu pēdējās dienās izskanējušo pretrunīgo informāciju, Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) norāda, ka SIA "Lattelecom" joprojām pilnā mērā ir un līdz pat termiņa beigām, proti, 2013. gada nogalei, būs atbildīga par virszemes ciparu apraides nodrošināšanu Latvijā.

Nepatiesi ir pagalvojumi, ka maksas satura izplatīšanu varētu uzņemties kāds cits komersants, norāda NRTP, jo saskaņā ar Ministru Kabineta rīkojumu "Lattelecom" apstiprināts par zemes ciparu apraides ieviesēju, un tas paredz nodrošināt skatītājiem gan bezmaksas, gan maksas saturu, izmantojot valsts piešķirto resursu- radiofrekvences.

Frekvenču lietošanas tiesības "Lattelecom" ir piešķirtas līdz 2013. gada beigām.

NRTP plānotā TV programmu klāsta paplašināšana attiecas uz iespēju jauniem kanāliem pieteikt savu kandidatūru iekļaušanai virszemes TV bezmaksas un maksas kanālu pakās, norāda NRTP.

NRTP aicina maksas televīzijas operatorus un arī atsevišķus politiķus pārtraukt spekulācijas un iedzīvotāju maldināšanu par virszemes televīzijas ieviešanas gaitu.

Šobrīd pāreja notiek saskaņā ar plānu – visā Latvijā ir izbūvēta ciparu TV apraides infrastruktūra, un Latvijas kanāli tiek apraidīti 99,6% teritorijas, kas ir pat vairāk nekā valsts obligāti pieprasītais pārklājums.

Jau vēstīts, ka visā Latvijā analogā apraide tiks atslēgta 1.jūnijā,bet atsevišķi kanāli pāreju uz ciparu apraidi sāks jau ātrāk – LTV7 ar 1.martu, LNT un LTV1 Rīgas apraides teritorijā - ar 1.aprīli, bet pārējā Latvijā - ar 1.jūniju.

Jau ziņots, ka Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien nolēma aicināt prokuratūru izvērtēt NRTP rīcību, bez konkursa izsludināšanas piešķirot retranslācijas atļaujas SIA "Lattelecom".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!