Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) pagaidām nelems par Latvijas televīzijas ģenerāldirektora Jāņa Holšteina atbrīvošanu no amata, informē NRTP locekle Dzintra Geka (JL).
Lai gan Holšteins ignorē padomes lēmumu attiecībā uz viņa vietnieku Edgaru Kotu, tomēr NRTP ņem vērā daudzas lietas, kas, Holšteinam vadot LTV, ir uzlabojušās, teica NRTP pārstāve.

Viņa uzsvēra, ka Holšteins šī amata pienākumus veicis divus gadus, un padomes locekļi netic, ka, nomainot LTV ģenerāldirektoru, būtu gaidāms straujš uzlabojums, tādēļ Holšteinam "jāļauj strādāt."

"Televīzijā, orķestros un teātros radošā vide ir ļoti specifiska - vienmēr kāds nebūs apmierināts ar kādu no jautājumiem," sacīja Geka.

Viņa norādīja, ka padome nav apmierināta ar LTV ģenerāldirektora vietnieka Edgara Kota "autoritāro vadības stilu", taču viņa palikšanu amatā atstāj Holšteina ziņā, jo pagaidām LTV vadībai ir vajadzīgs vietnieks.

Attiecībā uz Holšteinu Geka teica, ka "viņam jāļauj nostrādāt šo gadu", un pēc tam tiks vērtēta viņa darbība. "Formālu iemeslu atlaišanai mēs varam atrast uzreiz, un tas ir LTV piemērotais 700 000 latu lielais sociālā nodokļa uzrēķins, taču ir jāizvērtē viņa paveiktais šogad. Priecē, ka LTV ir uzlabojušies reitingi, pateicoties jaunajam seriālam "Neprāta cena"".

Padome pieprasījusi LTV sniegt informāciju par tās tiesvedību, veidojot apkopojumu par to, cik, piemēram, samaksāts prasītājiem pēc tiesas procesiem par nepatiesu ziņu sniegšanu. Tāpat lūgts sniegt arī informāciju par finanšu sadalījumu, kā arī programmu veidošanas koncepciju.

"Piemēram, nacionālais pasūtījums daļēji tiek gatavots no valsts piešķirtajiem līdzekļiem un daļēji no līdzekļiem, kas iegūti no reklāmām," teica Geka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!