Foto: LETA

Partijas "No sirds Latvijai" Saeimas frakcija arī pēc Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa lūguma negrasās izvērtēt Saeimas deputātes Ingunas Sudrabas (NSL) atbilstību "Rīdzenes sarunu" parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatam.

Kā pauda NSL Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Gunārs Kūtris, frakcijai nav ko pārskatīt. "Mums nav jāpārdomā savs viedoklis, jo precīzi zinām -, ja kāds baidās, ka Sudraba pateiks, kas patiesībā bijis un kas tajās ne tikai publiskotajās, bet arī nepubliskotajās runās nosaukts, lai arī baidās. Bet lai neceļ stulbu ažiotāžu - lai gaida konkrētus izmeklēšanas rezultātus un, protams, lai baidās," sacīja Kūtris.

Viņš uzskata, ka Vējonis šādu aicinājumu paudis, tikai reaģējot uz citu lūgumiem. "Es negribētu nosaukt prezidenta viedokli kaut kādā savādākā vārdā. Pie viņa noteikti kāds vērsās, un viņš mēģināja reaģēt uz kaut kādas vēstules pamata. Saeima savu lēmumu ir izdarījusi, un tas ir Saeimas lēmums," pauda Kūtris.

Jautāts par to, vai frakcija nesaskata interešu konflikta risku, Sudrabai ieņemot komisijas vadītājas amatu, uz ko norādīja arī, piemēram, biedrība "Sabiedrība par atklātību "Delna"", Kūtris sacīja, ka "daži bļāvēji internetā nav visa tauta".

"Tauta savu vārdu teiks vēlēšanās. Tiem, kuriem nāk finansējums no ārzemēm - lai viņi bļauj," uzsvēra Kūtris, atkārtoti apstiprinot, ka frakcija savu viedokli nemainīs.

Kā ziņots, Vējonis aicinājis Saeimu izvērtēt Sudrabas atbilstību "Rīdzenes sarunu" parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatam, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

"Lai komisija varētu īstenot tai uzticētos uzdevumus un sasniegt rezultātu, visiem tās locekļiem nepieciešama laba reputācija un jābauda sabiedrības atbalsts. Nedrīkst pastāvēt šaubas par komisijas locekļu iespējamu ieinteresētību vai citi apstākļi, kas var radīt šķēršļus kvalitatīvam un efektīvam komisijas darbam," uzsver Vējonis.

Jau ziņots, ka par "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju ceturtdien tika ievēlēta Sudraba.

Lemjot par komisijas sastāvu, Saeimas sēdē bija plašas debates par Sudrabas kandidatūru. Ņemot vērā, ka viņa ir minēta tā dēvētajās "oligarhu sarunās", nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Vienotības" deputāti iebilda pret viņas apstiprināšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!