Foto: LETA

Valsts policija (VP) kopā ar Rīgas pašvaldības policiju un citām institūcijām strādā, plānojot iespējamos riskus, kas saistās ar šajā nedēļas nogalē plānotiem protesta pasākumiem pie Brīvības pieminekļa, trešdienas Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē pavēstīja VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Staļģevics.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) priekšnieks Juris Lūkass norādīja, ka "pasākums pēc savas būtības it kā nebūtu nekas sarežģīts", pieminot pēdējo gadu laikā pieredzētos protestus pret Covid-19 ierobežojumiem, kas "bija ļoti agresīvi un uz konfrontāciju vērsti".

Tomēr viņš arī neslēpa, ka RPP savā atzinumā ir norādījusi uz konkrētiem "riska momentiem" un konkrētos aspektos likumsargiem ir pamats bažām.

"Bažas rada situācija, ka šajā vietā iespējama pretēju viedokļu sadursme un (..) Brīvības pieminekļa likums šobrīd paredz, ka ir iespējams aizliegt pasākumu konkrētajā vietā. Mēs savā atzinumā norādījām uz šiem faktiem, kā arī virkni citu riska momentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!