Foto: DELFI

Valdība otrdien nolēma vakantajā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktora amatā apstiprināt līdzšinējo aģentūras Pakalpojumu departamenta direktori Inesi Kalvāni.

Ministri Kalvānes kandidatūru atbalstīja bez iebildēm un jautājumiem.

NVA direktora amats atbrīvojās 13.martā, kad valdība bez iebildēm un papildu jautājumiem atbrīvoja no amata iepriekšējo NVA direktori Baibu Paševicu. Viņu Labklājības ministrija (LM) rosināja atbrīvot no ieņemamā amata, ņemot vērā disciplinārlietas izmeklēšana laikā secināto - 2012.gada atalgojuma fondā uzņemtas budžeta saistības, kas par 134 455 latiem pārsniedza maksimāli pieļaujamos apmērus.

NVA direktora amatam tika izsludināts konkurss, kurā kopumā pieteicās 28 kandidāti. Pēc klātienes intervijām ar NVA direktora amata pretendentiem LM konkursa komisija pieņēma lēmumu nevienu no kandidātiem nevirzīt direktora amatam.

Labklājības ministre Ilze Viņķele (V) darbam NVA vadītāja amatā uzrunājusi Kalvāni, kura piekritusi vadīt aģentūru. Kalvānei ir maģistra grāds sabiedrības vadībā. Pirms darba NVA Kalvāne ieņēma LM ES Struktūrfondu departamenta direktores vietnieces un Strukturālās politikas nodaļas vadītājas amatu. Kalvāne ir pildījusi arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras ģenerāldirektores vietnieces pienākumus.

Kalvāne pēc valdības sēdes žurnālistiem uzsvēra, ka pirmais, ko viņa darīs pēc iecelšanas NVA direktora amatā, būs apsveicināšanās ar speciālistiem un darāmo darbu pārrunāšana.

NVA direktore akcentēja, ka aktīvi strādās, lai NVA spētu apmierināt darba devēju pieprasījumu pēc piemērota darbaspēka. Tāpat viņa solīja risināt problēmas ar tā sauktajiem "dīvāna bezdarbniekiem" – cilvēkiem, kuri labprātāk vēlas saņemt pabalstu, nevis strādāt un saņemt algu.

Savukārt, vaicāta, kā tiks atrisināta NVA budžeta problēma, kuras dēļ darbu bija spiesta zaudēt iepriekšējā aģentūras vadītāja Baiba Paševiča, Kalvāne norādīja, ka NVA centīsies šogad darboties tai atvēlēto līdzekļu ietvaros.

"Daudz ko jau šajos piecos mēnešos [saistībā ar NVA budžetu] esam darījuši," sacīja jaunā NVA vadītāja, uzsverot, ka tiks vērtēts katra aģentūras darbinieka veikums, ņemot vērā sasniegto rezultātu - darbā iekārtotus bezdarbniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!