Foto: DELFI

Konkurss uz vakanto Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktora amatu ir noslēdzies bez rezultātiem, portālu "Delfi" informēja Labklājības ministrija (LM).

Pēc klātienes intervijām ar NVA direktora amata pretendentiem konkursa komisija nolēma nevienu no kandidātiem nevirzīt direktora amatam. Šādi apsvērumi radās, ņemot vērā to, ka šobrīd NVA ir sarežģītā situācijā, turklāt aģentūra ir lielu nodarbinātības izaicinājumu priekšā, kuru īstenošanai nepieciešams spēcīgs vadītājs ar plašāku redzējumu par NVA turpmāko darbību.

Starp amata pretendentiem bija cilvēki, kuriem bija pieredze vadītāja amatā, bet nebija stratēģiska redzējuma par NVA attīstību. Tāpat bija arī pretendents, kuram bija stratēģisks redzējums par aģentūru, bet trūka pieredzes vadītāja amatā, norāda LM.

Konkursa komisija vienojās, ka NVA direktoru meklēs labklājības sistēmā.

"Šobrīd apzināmies, ka rīkot jaunu konkursu uz vakanto NVA direktora amatu ir nelietderīgi. Tā vietā intensīvi meklēsim atbilstošu kandidātu sistēmas iekšienē," skaidro labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

18.maijā notika klātienes intervijas ar četriem NVA direktora amata pretendentiem. Kopumā konkursā uz vakanto amatu bija pieteikušies 28 kandidāti.

Jau ziņots, ka Valdība 13.martā bez iebildēm un papildu jautājumiem atbrīvoja no amata līdzšinējo Nodarbinātības valsts aģentūras direktori Baibu Paševicu.

Labklājības ministrija (LM) Paševicas disciplinārlietas izmeklēšanas laikā secinājusi - NVA direktore ir izdarījusi tiesību normu pārkāpumu, 2012.gada atalgojuma fondā uzņemoties budžeta saistības, kas par 134 455 latiem pārsniedz NVA likumā "Par valsts budžetu 2012.gadam" noteiktos saistību maksimāli pieļaujamos apmērus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!