Foto: F64

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Inese Kalvāne tiek virzīta Valsts kontroles padomes locekļa amatam.

Kalvāne aģentūrai LETA apliecināja, ka kandidē uz šo amatu, tomēr no citiem komentāriem atturējās. Viņa uzsvēra, ka varēs atbildēt uz jautājumiem pēc tam, kad Saeima pieņems lēmumu šajā jautājumā.

Saskaņā ar Valsts kontroles likumu padomes locekļu amata kandidātus Saeimai iesaka valsts kontrolieris.

Valsts kontroliere Elita Krūmiņa vēstulē Saeimai norāda, ka parlaments 19.maija sēdē atbrīvoja no valsts kontroles padomes locekļa amata Lauru Graudiņu pēc pašas vēlēšanās. Šim vakantajam amatam Krūmiņa iesaka Kalvānes kandidatūru.

Vēstulē Saeimai Krūmiņa uzsver, ka Kalvānei ir vadītāja pieredze, kā arī pieredze iestādes iekšējās kontroles sistēmas izveides un tās darbības novērtēšanā, finanšu vadībā, iekšējo auditu veikšanas organizēšanā, stratēģisko plānu izveides organizēšanā, kā arī starptautiskās sadarbības organizēšanā.

"Kalvānes profesionālās zināšanas un pieredze ir atbilstoša, lai pildītu Valsts kontroles padomes locekļa amatu," pauž Krūmiņa.

Valsts kontroles padomes locekļus amatā apstiprina Saeima. Rīt par šo jautājumu plāno spriest Saeimas Juridiskā komisija un arī Publisko izdevumu un revīzijas komisija.

Kalvāne par NVA direktori tika iecelta 2012.gadā.

NVA ir labklājības ministra pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas īsteno valsts politiku bezdarba samazināšanas un bezdarbnieku, darba meklētāju un bezdarba riskam pakļauto jomā.

Kā ziņots, Kalvāne pērn augustā bija iesniegusi atlūgumu, skaidrojot, ka atlūguma iesniegšanai ir personīgi motīvi, kas saistīti ar viņas prioritātēm. Tomēr pēc sarunas ar toreizējo labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS) viņa nolēma turpināt vadīt NVA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!