Foto: LETA
Vācija joprojām ir viena no pievilcīgākajām ārvalstīm, kur Latvijas iedzīvotāji meklē darbavietu, taču interese ir samazinājusies, norādīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Baiba Paševica.

"Mūsu iedzīvotāju interese ir nedaudz samazinājusies. Aprīlī un maijā, kad darba tirgus atvērās, par iespējām strādāt Vācijā interesējās 38% no visiem, kas vēlējās strādāt ārvalstīs. Patlaban interese ir nedaudz samazinājusies un ir robežās no 34 līdz 36%. Mēs gan nevaram teikt, ka patlaban notiek izbraukšana uz Vāciju ļoti lielā skaitā. Tā notiek visu laiku, bet mēreni. Tāpat kā visu laiku brauc uz Lielbritāniju un Ziemeļvalstīm," pastāstīja NVA vadītāja.

Latvijas darba ņēmējiem pašlaik vislielākā interese ir par Vācijas darba tirgu, seko Lielbritānija un visas Skandināvijas valstis – Norvēģija, Dānija, Zviedrija, Somija, sacīja Paševica.

Viņa atzina, ka darbinieku pieprasījums no dažādām valstīm ir ļoti dažāds. "Dāņi joprojām visvairāk meklē dažādu veidu un līmeņu intelektu. Vācijā, tāpat kā Lielbritānijā, vairāk tiek meklēti vienkāršo darbu darītāji," paskaidroja Paševica.

Jau vēstīts, ka Latvijā augusta vidū bezdarba līmenis sarucis līdz 11,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk, salīdzinot ar jūlija beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!