Foto: LETA

Pagājušajā gadā darbu atraduši 29 638 ilgstošie bezdarbnieki, kas ir krietni vairāk nekā iepriekšējos gados, informē Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA).

2009.gadā pastāvīgu darbu bija atraduši tikai 5135 ilgstošie bezdarbnieki, savukārt 2010.gadā – jau 22 345 ilgstošie bezdarbnieki.

Kopumā pērn darbā iekārtojās 93 600 bezdarbnieku, tostarp 18 326 jaunieši bezdarbnieki un 2341 bezdarbnieks pirmspensijas vecumā, informē aģentūra. 73 245 bezdarbnieki jeb 78% atraduši pastāvīgu darbu pēc dalības NVA īstenotajos aktīvajos vai preventīvajos pasākumos.

Visbiežāk pastāvīgajā darbā iekārtojušies vienkāršo profesiju pārstāvji, kā arī pakalpojumu un tirdzniecības darbinieki. Darba atrašanā veiksmīgākie pērn bijuši arī kvalificētie strādnieki un amatnieki, proti, tādu profesiju pārstāvji kā celtnieki, šuvēji, atslēdznieki, ēku celtnieki, konditori, namdari, krāsotāji, elektriķi.

Darbu 2011.gadā izdevies atrast daudziem iekārtu un mašīnu operatoriem, izstrādājumu montieriem, kuru vidū ir automobiļu un traktoru vadītāji, kokapstrādes operatori, ekskavatoru vadītāji. Tāpat darbu atraduši dažāda veida speciālisti - tirdzniecības pārstāvji, grāmatveži, medicīnas māsas, biroja administratori un citu profesiju pārstāvji, informē NVA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!