Foto: stock.xchng
Šā gada pirmajā ceturksnī visvairāk darba meklētājus interesēja darba iespējas Lielbritānijā, liecina Nodarbinātības Valsts aģentūras (NVA) sniegtā informācija.

NVA klienti, kas plāno doties darba meklējumos ārpus Latvijas un šā gada pirmajā ceturksnī konsultējušies pie Eiropas Nodarbinātības dienestu tīkla speciālistiem vislielāko interesi izrādīja par Lielbritāniju – kopumā 27% klientu. Tam sekoja Vācija (23%), Norvēģija (11%), Somija (10%), Zviedrija (5%), Dānija (4%), Francija (4%) un Nīderlande (4%).

Darba meklētāju interese par darbu ārzemēs ir dažādās nozarēs – lauksaimniecības, izmitināšanas un ēdināšanas, būvniecības, kā arī apstrādes un veselības nozarēs.

Kopumā 28% klientu interese bija par darbu lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības nozarēs, 21% - apstrādes rūpniecības nozarē, 11% - būvniecības nozarē, bet 10% NVA klientu interesējas par darbu izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu nozarē.

Marta beigās Latvijā bezdarba līmenis bija 11,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš. NVA uzskaitē marta beigās bija 132 158 bezdarbnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!