Foto: LETA
Ja bezdarbnieks bez objektīva iemesla neizmantos vakanci vai neiesaistīsies valsts piedāvātos kursus, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) stingrāk lems par bezdarbnieka statusa atņemšanu, trešdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja NVA jaunā direktore Inese Kalvāne.

Pašreizējā situācija valstī liekot domāt par pasākumiem, kā veicināt bezdarbnieku iekļaušanos darba tirgū. Pašlaik Latvijā ir teju 4500 vakanču, kas ir lielākais skaits pēdējo pāris gadu laikā, tāpēc jāmeklē iespējas bezdarbnieku jāveicina bezdarbnieku iesaiste darba tirgū, klāstīja Kalvāne.

"NVA stingri runās ar klientiem, zinot viņu ieradumus. Cilvēki mīl vasaru, būt pie dabas, bet bezdarbnieks un darba meklētājs ir tāds cilvēks, kam nekavējoties jāsāk darba attiecības vai piedalīties NVA piedāvātajos pasākumos, uz kuriem cilvēks pats ir pieteicies. Ja darba attiecības cilvēks nekavējoties nebūs gatavs uzsākt un nebūs objektīva un attaisnojoša iemesla, kādēļ nevar piedalīties mūsu piedāvātajos pasākumos, saruna būs īsa un lēmums būs smags - bezdarbnieka statusa nebūs," strikti pavēstīja NVA direktore.

Viņa skaidroja - ja bezdarbnieka statuss noņemts par bezdarbnieka pienākumu nepildīšanu, tad nākamreiz par bezdarbnieku nevar kļūt ātrāk kā trīs mēnešu laikā.

Šādas NVA metodikas izmaiņas saistībā ar bezdarba mazināšanu neesot jāuztver kā brīnums, jo situācija darba tirgū ir izmainījusies, "to prasa reālā dzīve un ekonomiskā situācija", piebilda Kalvāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!