Foto: LETA

Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas nodaļu, kas speciāli izveidota Covid-19 vakcinācijas procesa organizēšanai, varētu sākt izformēt gada otrajā pusē, izriet no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) sacītā intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes".

Vakcinācijas nodaļa patlaban strādā pie rudens plāna sagatavošanas, cita starpā palīdz arī Rīgas bēgļu uzņemšanas centrā attiecībā uz procesu organizēšanu, stāstīja Pavļuts.

Šī komanda beigs darbu tajā brīdī, kad viņu darbs vairs nebūs nepieciešams. "Domāju, ka šogad šī komanda pa lielai daļai tiks izformēta, varbūt viens, divi speciālisti paliks darbā NVD. Domāju ka līdz gada vidum viņiem būs ko darīt, pēc tam skatīsimies," teica ministrs.

Viņš atgādināja, ka no 1. aprīļa plānots atcelt teju visus ar Covid-19 saistītos ierobežojumus, atstājot tikai dažus izņēmumus attiecībā uz sertifikātu izmantošanu atsevišķās nozarēs, piemēram, veselības aprūpē. Diskusijas ir arī par sertifikātiem izglītības nozarē.

Pavļuts akcentēja, ka ir jāgatavojas tam, ka rudenī Covid-19 var atgriezties, taču patlaban nav iespējams prognozēt, kā tas varētu notikt. Attiecībā uz vakcināciju, visticamāk, vēlreiz būs jāvakcinē riska grupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!